ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΣΟΓΙΑΚΗ ΠΙΤΣΑ

Περιγραφή Συνταγής

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και
ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
2. Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

3. Σκεπάζουμε τη ζύμη με της φέτες από το κρεμμύδι και τη τομάτα.

4. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε το αλατι.

5. Ρίχνουμε πάνω από τη λαδένια το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45′.

Διάρκεια: 1 ώρα
Συστατικά

Για τη ζύμη

* 400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 φακελάκι μαγιά
* ½ κουταλάκι αλάτι
* 1 ½ ποτήρι νερό
* ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
* 2 ντομάτες σε ροδέλες
* 2 κουταλάκια ρίγανη
* Αλάτι
* ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Leave a comment